Makaleler

Felsefe Hakkında Sözler

Felsefe Hakkında Sözler
Felsefe Hakkında Sözler


Felsefe İle İlgili Güzel Sözler

Eş anlamlısı düşün bilim olan Felsefe kelimesinin sözlükteki anlamına baktığımız zaman karşımıza; varlığın, var olma sebebini araştıran, anlamını ve kaynağını araştıran bir bilim olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda bilginin bilimsel olarak araştırılmasını da sağlar. Kısa bir söylem ile ahlak,mantık, , fizik ötesi, estetik ve bilgi kuramı gibi dallardan oluşan geniş bilim alanı olarak ifade edebilmekteyiz. Felsefe ile ilgilenen insanlar filozof denilmektedir. Filozoflar genellik ile var oluş veya varlık, ahlak veya iyilik, bilgi, gerçek ve güzellik konuları ile ilgilenmişlerdir. Felsefe tarihine göre birçok filozof dini inançlara veya bilime de eğilmiştir. Filozoflar genellikle bilimin dışında kalan bu kavramlarla ilgili kritik sorular sorarlar. Felsefe nedir sorusunun cevabının aranması da bir felsefi uğraştır. Filozofların Felsefe Nedir? Sorularına oldukça farklı cevaplar verdikleri de gözlemlenmektedir. Bu bağlamda Felsefe nedir sorusunun mutlak bir cevabı yoktur. Felsefe ile ilgili özlü sözler ve güzel sözler oldukça fazladır.

Felsefeciler, kolay olan geçici çözümlerle uğraşmak yerine zor olan kalıcı sorunlara ve çözümlere odaklanmayı tercih ettiler. Filozoflar ve bilgeler hayatı sorgulaması aslında sadece bir merakla başladı ve sonsuz bir döngüyle devam etti. Felsefe ile ilgili anlamlı bir çok söz söylendi.

Felsefe kelimesinin soyut olarak kullanıldığı alanlarda mevcuttur. Örnek olarak “felsefe yapmak” tabiri buradan türemiştir.

Sitemizde felsefe ile ilgili söylenmiş özlü ve güzel sözler ile atasözlerine bolca rastlayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı