Özlü SözlerYazarlara Göre Sözler

Abdi İpekçi Sözleri

Abdi İpekçi - Kısa Biyografi

9 Ağustos 1929 – 1 Şubat 1979 tarihleri arasında yaşamış Türk gazeteci ve yazar. İlköğrenimini gördükten sonra Galatasaray Lisesini bitirdi. Sonra bir müddet Hukuk Fakültesine devam etti. Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Ali Naci Karacan’ın çıkardığı Milliyet Gazetesinin yazı işleri müdürü (1954), bir süre sonra da genel yayın müdürü oldu. 1961 senesinden öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsünün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu.

Abdi İpekçi Sözleri :

Yaşamakta olduğumuz günler göstermektedir ki, güçlü liderler ne kadar yaşlanırsa yaşlansınlar siyasetten ayrılmaları kolay olmamaktadır.

Abdi İpekçi Sözleri
Güzel Sözler

Öyle bir anayasa yapın ki, bir daha ihlali mümkün olmasın.

Abdi İpekçi Sözleri
Özlü Sözler

Basın hürriyetini koruma yolu, kendi kendini kontroldür.

Hayvanlar Afrika’da günlük hayata karakterini veren bir unsurdur. Afrikalılar, vahşi hayvanların bulundukları mıntıkalarda yaşarlar, onlardan korkarlar, onları yerler ve onlara taparlar.

Mehtaplı bir gece idi. Tepemde koskoca bir ay, bütün ışığını gözümün içine dolduruyordu. Elektrik olsa düğmeyi çevirir uyurdum. Fakat mehtabı nasıl söndürmeli?

Tek çıkar yol Sosyalizmdir.

Bizim özlediğimiz sosyalizm, Marx’ın ihtilalci sosyalizmi asla değildir.

Bütün totaliter rejimlere olduğu gibi komünizme de karşıyız. İnsanın geleneksel değerlerine inanmayan, mülkiyet hakkını kökünden yok eden, özgürlükleri silip süpüren bu rejim insanları mutlu edemez.

Ben demokratik sosyalizme inanıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı